Класове

zumba-2382200_640

Зумба

Зумба е фитнес танц, създаден от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“. През 90-те години на ХХ век. Зумба съчетава елементи на танци, аеробика и фитнес. Най-често зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства, които често се изпълняват заедно с клекове и удари. Популярността на зумба нараства много бързо през последните години, като близо 14 милиона души от повече от 151 страни посещават седмични зумба класове.

latin-american-dances-mambo-stage-festival

Латино танци – на линии –Latino Line Dance

През последните няколко години се сформира ново течение в латино танците, наречено танци на линия. То възниква от чисто практическа необходимост в танцовите зали. Все по-често се записват момичета, по-млади или по-възрастни дами с цел почивка , релаксация или просто развлечение. Те се нуждаят от лесни, модерни и приятни танци, изградени на базата на няколко основни стъпки от съответния танц. Липсата на партньори, кара дамите да танцуват сами, от тук възниква и името танци на линия, защото дамите се нареждат на линия и изпълняват съответните стъпки.

Положителни страни на новия вид танцуване:

  • Не е необходимо да търсите партньор, за да дойдете в танцовата зала;
  • Не е необходимо да сте танцували преди това, защото стъпките са лесни и общообразователни;
  • Лекотата и незадължителния характер на танците дава възможност те да бъдат разучени и от по-възрастни хора;
  • Обикновенно тези танци биват изграждани на нови, съвременни и модерни мелодий, което дава възможност на човек да се почувства в крак със съвременната музика. Положителната емоция, която се поражда в човек когато чуе познатата мелодия, го кара да се почувства жив, пълни духа му със самочувстви, затова че е направил нещо за себе си;
  • Усещането за пълнота в танцовата зала е неописуемо. Представете си 20-30 човека движещи се по един и същ начин, въртейки се и пляскайки едновременно. Хората обичат да се чувстват част от група, общност още от древността. Това им дава сила и мощ.
hot-pilates-cardio-dance

Пилатес

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.

Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху определена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението , облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът “Пилатес” наподобява йога.

Yoga

Йогалатес

Йогалатес е комбинирана гимнастика за подобряване и здравословно поддържане на фигурата. Подходяща особено при обездвижване след дълги часове в офиса, колата и др., за освежаване и тонус след работа.

В плавно темпо с упражнения от йога, пилатес, каланетика и стречинг тренираме мускулите на проблемните зони, без претоварване на ставите и сърцето. Използваме различни уреди – гирички, топки, ластици, игра на земя и др. Релаксираме чрез разтягане и дихателни техники. Индивидуални упражнения за помощ при конкретни здравословни проблеми.

contemporary

Модерни танци

Модерните танци съчетават в себе си различни танцови стилове, като класически и модерен балет, джаз, хип-хоп, диско,шоу балет. На базата на съвременна популярна музика се изгреждат хореографии, както за момичета, така и за момчета от различни възрастови групи. Различните танцови техники дават възможност на хората да оформят своя усет за ритъм и динамика, да развиват двигателната си култура, и заедно с това своя творчески дух и въображение. Освен развиване на индивидуалните качества на хората, модерните танци дават възможност за обогатяване на социалната комуникация и развитие на уменията за работа в група.

На базата на модерните танци се изграждат театрални и телевизионни мюзикъли, различни шоу програми, музикални видеоклипове на популярни изпълнители.
kids-hip-hop-1

Хип-хоп танци

Street dance е танцов стил, основаващ се на фундаментални техники от хип хоп до стрийт джаз танците. 
Изпълнява се върху комерсиална хип хоп и R’n’B музика, като тази на Jay-Z, Usher, Chris Brown, Justin Bieber.
Класът по street dance е подходящ за всички, които желаят да подобрят танцови умения като ритмичност, динамика, изолация, гъвкавост, музикалност.
Урокът е разделен на две части – hip hop basics и street dance choreography. В първата част hip hop basics се запознавате с основни движения в хип хоп танците и начина им на прилагане в различни ритми. Във втората част street dance choreography се изгражда хореография, базирана на заучени вече движения. Идеята е да се развие умение за съчетаване на стъпки, отделяне на различни линии в музиката и прилагане на отношение, влизане в характера на танца.

baby-ballet

Бейби балет

Това е вълнуваща възрастова група, при която децата в това ниво на обучение често за първи път, имат самостоятелни занимания. Вълнуват се много и имат фантастично въображение. Универсалният език на танца е разбираем и достъпен за тях! Под формата на танцови игри, двигателни упражнения, музикални задания и ритмика, много смях, креативни задачи. Възпитаваме любовта към танца, красотата и изяществото! Децата се ръководят по програма, специално разработена за техните крехки телца и способности. Учебните теми разработени от преподавателите ще помогнат на децата да се чувстват по-уверени в нарастващите си способности в танца и своята индивидуалност. Всеки 40-минутен клас включва движения, упражнения, игри, музика, танци, броене, ритъм, които развиват двигателно упорния апарат, индивидуални умения, координация, увереност, креативност и музикалност на всяко дете. Индивидуалността се насърчава, тъй като увереността на детето се подхранва, когато неговите физически умения се развиват.

gymnastics-1156331_640

Брейк

Брейкът е танцово изкуство. Разгледани из основи, елементите ползвани от брейкърите имат своя история и специален подход. Типични само за този танц са въртенето на глава(headspin), headtrak-ът, някои от движенията в така нареченият footwork и различни видове основни Freez-ове. Много общи черти могат да се открият с бойните изкуства(по-специално: кунг фу и капоейра), руските танци, латиноамериканските танци и други характерни стилове на движение. Брейк танците имат именувани движения и голям арсенал от основни стъпки, които обикновено се усвояват от начинаещите и се развиват от напредналите. Майсторите постигат ниво на собствен стил, който евентуално би могъл да повлияе на цялостното развитие на танца. От особена важност е доброто придвижване в пространството и умението да се постига изненада в изпълнението. Също толкова необходимо е умението да се импровизира. То придава на брейка особена енергичност и дава възможност да се направи връзка с джаз музиката, където същите условия са налице.

rsz_swing_in_the_spring-62-min

Суинг

Суинг е група танци, които се появяват по време на ерата на суинга (1930-те и 1940-те). Те са доста раздвижени и се танцуват в различни клубове дори преди появата на суинг музиката. Специфичното за суинга облекло е лятната, леко широка рокля за жените, а за мъжете сандалите и костюма,шапката тип борсалино, тиранти и високите панталони, макар че този стереотип не е валиден за всички видове суинг. Множеството танци от групата на суинга се зараждат в предградията с чернокожо население на базата на африкански народни танци, но една малка част се раждат в английските етнически общества. Обикновено под суинг се разбират някои от следните танци: линди хоп, буги-вуги, чарлстон, шаг, балбоа и блус. В България суинг танците за първи път се появяват през 2008. Първите школи по суинг танци произлизат от преподаватели по Акробатичен Рокендрол. Заедно с това, започват и първите суинг партита в София.