Класове

Латино танци за хора над 55г.

През последните няколко години се сформира ново течение в латино танците, наречено танци на линия. То възниква от чисто практическа необходимост в танцовите зали. Все по-често се записват момичета, по-млади или по-възрастни дами с цел почивка , релаксация или просто развлечение. Те се нуждаят от лесни, модерни и приятни танци, изградени на базата на няколко основни стъпки от съответния танц. Липсата на партньори, кара дамите да танцуват сами, от тук възниква и името танци на линия, защото дамите се нареждат на линия и изпълняват съответните стъпки.

Положителни страни на новия вид танцуване:

  • Не е необходимо да търсите партньор, за да дойдете в танцовата зала;
  • Не е необходимо да сте танцували преди това, защото стъпките са лесни и общообразователни;
  • Лекотата и незадължителния характер на танците дава възможност те да бъдат разучени и от по-възрастни хора;
  • Обикновенно тези танци биват изграждани на нови, съвременни и модерни мелодий, което дава възможност на човек да се почувства в крак със съвременната музика. Положителната емоция, която се поражда в човек когато чуе познатата мелодия, го кара да се почувства жив, пълни духа му със самочувствие, затова че е направил нещо за себе си;
  • Усещането за пълнота в танцовата зала е неописуемо. Представете си 10-20 човека движещи се по един и същ начин, въртейки се и пляскайки едновременно. Хората обичат да се чувстват част от група, общност още от древността. Това им дава сила и мощ.
hot-pilates-cardio-dance

Пилатес

Методът „Пилатес“ е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдесет години от германеца Йозеф Пилатес. Тя укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие и прави фигурата по-стройна.

Методът разглежда тялото като едно цяло, не изолира група мускули и не работи само върху определена област, характерно за фитнес системите. Целта е постигане на равновесие, подобряване на кръвообращението , облекчаване от стреса, повишаване на издръжливостта. Методът “Пилатес” наподобява йога.

Pilates1-750x350

Йогалатес

Йогалатес е комбинирана гимнастика за подобряване и здравословно поддържане на фигурата. Подходяща особено при обездвижване след дълги часове в офиса, колата и др., за освежаване и тонус след работа.

В плавно темпо с упражнения от йога, пилатес, каланетика и стречинг тренираме мускулите на проблемните зони, без претоварване на ставите и сърцето. Използваме различни уреди – гирички, топки, ластици, игра на земя и др. Релаксираме чрез разтягане и дихателни техники. Индивидуални упражнения за помощ при конкретни здравословни проблеми.

images

Бейби балет

Това е вълнуваща възрастова група, при която децата в това ниво на обучение често за първи път, имат самостоятелни занимания. Вълнуват се много и имат фантастично въображение. Универсалният език на танца е разбираем и достъпен за тях! Под формата на танцови игри, двигателни упражнения, музикални задания и ритмика, много смях, креативни задачи. Възпитаваме любовта към танца, красотата и изяществото! Децата се ръководят по програма, специално разработена за техните крехки телца и способности. Учебните теми разработени от преподавателите ще помогнат на децата да се чувстват по-уверени в нарастващите си способности в танца и своята индивидуалност. Всеки 40-минутен клас включва движения, упражнения, игри, музика, танци, броене, ритъм, които развиват двигателно упорния апарат, индивидуални умения, координация, увереност, креативност и музикалност на всяко дете. Индивидуалността се насърчава, тъй като увереността на детето се подхранва, когато неговите физически умения се развиват.

72906.l.l_1.m

Народни танци