Мамо, бабо играй със мен!

Скъпи мами, баби и каки предлагаме Ви няколко идеи за игри, които да направят миговете в къщи по – забавни и запомнящи се. Най-важното за всяко малко дете е да бъде с любимите си хора, да го обичат и да играят с него. Най-развиващото за едно дете на 2г., 4г., 6г., 8г. и т.н.е някой да играе с него. Предлагаме Ви няколко игри, дано да са Ви забавни , интересни и полезни.

Първа игра– за 2г. и 3г.

Жълт денигра с която децата Ви ще научат цветовете по забавен начин.

Още от сутринта кажете на детето си, че ще бъде жълт ден. Впуснете въображението си в активност. Използвайте в деня максимално много неща със жълт цвят.

  • Подберете дрехи в които има жълти елементи;
  • Предлагайте храната през деня да е в жълт цвят: масалце на филииката с жълто кашкавалче; жълта ябълка, круша, банан; картофена крем супа; задушени картофки; постна мусака;сладки със жълта глазура и мн. др.
  • Направете питката на баба в която всяко дете с удоволствие ще участва , дали да меси или украсява. Като се изпече ще остави незабравим спомен в душата на всяко дете за прекрасния аромат, вкус и топлина в кухнята. 🙂
  • Играйте със жълт пластелин- направете, цветенца, слънце, пеперуди, есенни листа и др.
  • Работете със цълти пастели, моливи, боички. Нека децата да пипнат с пръстчета боичките и да рисуват с пръстчета.

( Моята малка дъщеря Божидара е на 3г. Денят в който играхме на жълтия ден и предложих да си избере нещо жълто което да и купя да си хапне след детската градина . Имах предвид банан , а тя ме изненада като каза чипс. 🙂 , а на следващия ден предложи да играем на кафявия ден, за да и купя шоколад. 🙂 . Много са умнички!