Йога мама и бебе

КАКВО Е ЙОГА?

Йога е науката, която води по пътя на опознаване на човешката същност и целта й е достигане до чистото съзнание, покоя и блаженството в нас. Йога ни разкрива скритите закони, които управляват ума, и ни дава средство да се справяме с емоции като гняв, угризения, вина, завист, страх. 
Когато тези емоции ни обхванат, нашата жизнена енергия се изчерпва, тялото ни отпада, умът ни е омаломощен. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните упражнения, медитацията и релаксацията, и чрез прилагането на знанието в ежедневието ние презареждаме тялото и ума си, печелим ценно време за себе си, за работата си, за семейството си и за обществото. Йога ни учи как да запазим баланса си, когато сме радостни и щастливи, и как да преминаваме с успех през стресови ситуации, запазвайки самообладание. Или простичко казано – посредством йога ние се грижим за нашето тяло и ум, като се докосваме до нашия дух (източник), което ни зарежда с енергия и хармонизира живота ни, прави ни по- щастливи, по-спокойни и по-успешни. 
Практикуването на йога довежда ума в настоящия момент, освобождава стреса, балансира емоциите и влияе благотворно върху храносмилателната, отделителната, кръвоносната, нервната и всички други системи в организма.

ЙОГА МАМА И БЕБЕ
Eдна мъдрост с неизвестен автор гласи, майката се ражда заедно с детето, така че съвсем естествено тя се развива заедно с него. Постепенно връзката между двете същества се задълбочава и усложнява, изпълва се с безкраен низ от емоции, тревоги, радости, любов, разочарование, изобщо по малко от целия спектър от чувства.
Докосването е истинско вълшебство. С помощта на нежните докосвания при Йога за Мама и бебе ще успокоиш малкото, ще му помогнеш да се справи със стреса или просто ще го успокоиш. Докосването е прекрасен начин за създаване на силна връзка, средство чрез което ще се изпълниш с положителна енергия, и колкото и да ти е странно, чрез докосвания и масаж, бебето ще ти помогне да се увериш в майчината си сила. Освен всичко, според някои специалисти, масажът предизвиква отделянето на хормона окситоцин в бебето, елемент който действа успокояващо и спомага за укрепване на имунната му система.
Щастлива ли е Мама, щастливо е и Бебето!
Ако искате да съчетаете полезното с приятното, и да направите това с най-прекрасното създание появило се във вашия свят, заповядайте на нашите занимания по Йога за Мама и Бебе!
Всеки Понеделник от 9 30 – 10:15 в Sway School. Кв. Борово ул. Природа 12
Упражненията с най-малките ще бъдат, както индивидуални за майката и за детето, така и комбинирани за двамата.
Асаните за Мама са предимно за възстановяване след бременност, за мускулите на тазовото дъно, кръста, горната част на гърба, раменете, краката и стъпалата.
Йога за Мама и Бебе дава възможност и на бебчетата да пообщуват помежду си, докато мамите правят техните упражнения. Ще създадем заедно една приятна и релаксираща обстановка, която ще ни помогне да се справяме по-лесно с новото ни ежедневие и нуждите на малкото ни.
За записвания и информация:
График:
www.swayschool.com
0887 899 678 Евелина Йорданова