Вода за здраве

Един от важните принципи, които държат тялото на човек здраво, е правилната употреба на Водата!


ЗАЩО ПРЕВАРЕНА ВОДА?
Водата е основа на живота. Никога не трябва да се лишаваме от нея, замествайки я с други напитки, колкото и здравословни да са (според етикетите им).
Във водата, която пием от чешмите, обаче често има наличие на редица съставки, които не са препоръчителни. Става дума за хлор, тежки метали и дори вредни бактерии. Също така продължителният прием на минерална вода може да не е толкова здравословно решение, колкото се опитват да ни убедят рекламите.
От друга страна, преварената вода спестява всички тези неприятности, като можем да я пием ежедневно, колкото искаме, без да се притесняваме от странични ефекти.
Във водата, която е варена едва пет минути, няма тежки метали или други вредни съединения, които след продължителен прием се натрупват в организма и причиняват редица здравословни проблеми.
Пие се минимум по литър, литър и половина вода на ден. Точната дозировка зависи от килограмите на човека, която се изчислява по 30 милилитра на колограм. Най-добре е водата да е преварена, защото ефекта е по-голям и да се консумира до 4 ч. от обработката и.
Пиенето всяка сутрин на една чаша топла вода пречиства кожата, подобрява метаболизма и действа благоприятно на цялото тяло.


ЗАДЪРЖАМЕ ВОДА В ОРГАНИЗМА?
Ако не давате необходимото количество вода на тялото то започва да трупа запаси, защото се чувства застрашено. Истината е, че водата се съхранява в извънклетъчните пространства, а това е причина за подути крака, ходила и ръце. Ако често имате проблеми със задържането на вода, помислете дали не приемате прекалено голямо количество сол. Когато прекалявате със солта тялото ви търси начин да я разтвори, а това става като организмът задържа водата. За да се справите с ненужните количества сол е достатъчно да увеличите приема на вода. Когато преминава през бъбреците, тя премахва излишното количество натрий.


КАК ДА ИЗПИЕМ ДОСТАТЪЧНО ВОДА?
Ако нямате навик да пиете редовно вода, в началото може и да ви е трудно да консумирате необходимото количество. Най-лесно ще се справите като започнете да пиете по чаша вода (от 200 мл) 30 мин. преди всяко хранене.
Носете си бутилка(по възможност стъклена) с вода с вас или си настройте аларма да ви подсеща, докато пиенето на вода се превърне във ваш навик. Когато тялото получава необходимата за нормалното си функциониране вода – то ще в перфектен баланс.
Мислете за хидратацията на тялото като промяна в начина на живот. Носете пълна бутилка с вода навсякъде – на работа, вкъщи, в колата и докато сте на разходка. Започнете и приключете деня си с чаша вода. Ако се ангажирате с тези леки промени, можете бързо да увеличите приема на вода и да предотвратите неприятните последствия от дехидратацията.


ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ НА ЖИВА И МЪРТВА ВОДА!
Мъртва вода
Тя е с характерен леко кисел вкус и мирис, има силно дезинфектиращо действие. Киселинната вода има и способността да забавя биологичните процеси, заради което си свойство се използва за понижаване на кръвното налягане, подобряване на съня, успокояване на нервната система.

Жива вода
Тя е без мирис, много мека и с алкален вкус. За разлика от мъртвата, живата вода има способността да ускорява процесите в организма. Действа тонизиращо, повишава кръвното налягане, ускорява обмяната на веществата, засилва апетита, подобрява концентрацията, подсилва имунната система, лекува главоболие.Живата вода е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма.
Приложения на живата вода
Пиенето на жива вода възстановява имунната система на тялото, осигурява антиоксидантна защита, тя е източник на жизнена енергия. Живата вода активира всички биопроцеси на организма, подобрява апетита, метаболизма и цялостното здраве.

Начини за получаване на жива вода
Живата вода е вода, която се спуска над скали и други естествени минерали. Този процес кара водата да стане по-енергично жива, свежа и жизнена. Също така възстановява водните молекули до тяхното истинско оригинално и енергично състояние.
Най-удобният начин да пиете „жива“ вода е да инсталирате в дома си структурирана водна система или дестилирана вода, която има способността да реминерализира водата. Имайте предвид, че водата, която е била структурирана от структурирана водна система, не е същата като водата, която е структурирана естествено. Природните източници на изворна вода имат най-добрата жива вода. Разходките сред природата и в близост до водопади, които насищат атмосферата с отрицателни йони, благоприятстват за цялото състояние на човека.
Замразяване
За да се сдобиете с жива вода, трябва просто да замразите водата. За да направите това е нужно предварително да филтрирате водата, да я излеете в съд и да я сложите във фризера. След известно време, на повърхността на водата ще се образува първата ледена коричка, тя трябва да се отстрани и да се изхвърли, след което изчакайте, докато водата замръзне още, пробийте леда в средата и изсипете останалата течност. Следващата стъпка е да размразите на стайна температура останалия лед и да се насладите на чистата, жива вода.
Намагнетизиране
Доказано е, че намагнетизираната вода има по-висока пропускливост през клетъчните мембрани, бактерициден ефект, пречиства кръвоносните съдове от вредни протеини, понижава холестерола в кръвта и черния дроб, подобрява клетъчния метаболизъм и обмяната на веществата и стимулира имунната система.
Чрез камъка шунгит
Уникалната способност на шунгита да пречиства и структурира водата е известна още от векове. Шунгитът абсорбира посредством повърхността си до 95% от замърсителите на водата, премахва тежките метали, колоидното желязо, което се наслагва по водопроводните тръби, нитратите, нитритите, пестицидите, диоксините, фенолите, а така също и много вируси и бактерии. Измийте добре няколко камъчета шунгит, сложете ги на дъното на стъклен съд и залейте отгоре с вода. Водата ще бъде готова на третото денонощие.
Чрез думи
Японският учен Масару Емото е достигнал до извода, че водата може да бъде структурирана и с помощта на мили думи. Резултатите от изследванията му показват, че формата на кристалите, образувани при замръзване на водата, зависи не само от нейната чистота, но и от това какви думи са произнесени над нея или каква музика е звучала.
Вода с лимон
Просто е – чаша студена вода, която съдържа пресен изцеден сок от лимон. Тази лимонена вода, въпреки че е лимонена киселина, има алкализиращ ефект върху организма, защото е плод с ниска захар, богати на алкални минерали. Но имайте предвид, че трябва да се използва сутрин, на гладно, тъй като е чудесна напитка за пречистване, която ще хидратира, стимулира метаболизма и храносмилателната система.
А най-добрата комбинация, която ви съветваме да съчетавате с приема на Водата, са прясната храна, честите разходки сред Приридата и доброто Ви настроение!