ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ?

ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАМЕ?

Всички сме чували и дълбоко в себе си знаем, че нашето тяло е една идеална машина, която е създадена да се регулира и лекува сама.

Когато нашето сърце бие в гърдите ни или когато косата и ноктите ни растат, ние не се замисляме или осъзнаваме това, то просто се случва в организма ни. Психиката ни работи по подобен начин, като регулира и управлява нивото ни на стрес.
Тоест, ако ние преживяваме трудни периоди в живота си на психо емоционално ниво, и стреса надхвърли лимита си, психиката ни ще започне да го измества върху тялото, чрез психосоматично преобразуване, в различни заболявания или някакви физически неразположения, които да сигнализират за влошеното ни състояние.

Примерно, нашето тяло ще се погрижи нивата на кръвната захар да се поддържат в добро състояние, ако нивото на глюкозата ни е много високо. То ще създаде инсулин, който да набави енергия от кръвната захар, или ще ни предупреди, че тя е ниска поради нашето заболяване и че трябва да хапнем. Цялата тази последователност се регулира от нашето тяло.

Често пъти ние в забързаното си ежедневие, приемаме толкова много информация от различни източници, че забравяме за себе си. И вместо да се погрижим за себе си, да чуем тялото си и симтомите, които възникват, за да ни предупредят за идващата болест, ние продължаваме да потъваме в общите тревоги.
Често пъти, не си даваме сметка нито за миг каква е първопричината за появата на симптомите. Вместо това, без да искаме да разчетем съобщението изпратено дo мозъка ни, ние притъпяваме болките с лекарства, успокоителни, антедепресанти и др. И така можем да продължаваме години наред, докато проблема се задълбочи и се наложи да се вземат крайни мерки.

Ако все пак съумеем да спрем за малко и заслушаме дълбоко в себе си, като дадем възможност на подсъзнанието, сърцето и емоциите ни, да ни подскажат отговора на нашият проблем, ще изплува истината на повърхността. И колкото по скоро разберем появата на симтома в тялото си толкова по-бързо ще си отиде той!
Когато постигнем хармонията на „анализатор“ на собствения си живот, реакции и емоции повече няма да ни се наложи да прибягваме толкова често до лекарства и консултации с доктори.

Ако успеем да разберем, че болестта не е нещо, което идва на случаен принцип, и всъщност има точен биологичен смисъл, който произхожда от някакъв емоционален конфликт у нас, тя ще престане да бъде нещо „лошо“ в живота ни, а напротив ще ни помогне да достигнем да правилното решение. Карл Юнг, швейцарски психолог, който казва, че “Болестта е форма, която идва да излекува характера на човек.”

Повечето от негативните ситуации в живота ни, които се случват за добро или лошо, ние често приемаме критично и ги изживяваме и извикваме отново и отново, като се подсещаме за тях. И ако не спрем да подхранваме тези чувства, можем да си навлечем повече и по-лоши неприятности и заболявания.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ?

Всички дълбоко в себе си знаем, че осъзнатата, системна работа с тялото и ума благобриятстват за цялото ни съществуване.

Чрез различни техники, практики на тялото и ума, по-чести разходки в планината на чист въздух, свежа храна, чрез движение, дихателни практики и медитация, ще успеем да подобрим цялостното си състояние.
В нашата школа предлагаме различни класове, в които ще можете да се присъедините и Вие, както и да се посъветвате с нашите преподаватели и треньори.
Винаги можете да следите актуална информация за програмата и предстоящите ни събития в:

сайта на www.swayschool.com
fb @linedancesway
insta @sway_school

И не забравяйте, че за безкрайното и необятно подсъзнание реално и виртуално са едно и също – те нямат абсолютно никаква разлика. Това значи, че това, което се случва във вашите мисли, ще се случи някога и с вашето подсъзнание, като една малка реалност, част от голямата.
Извода е че, емоционалното ни и биологично здраве вървят ръка за ръка.

Йога инструктор – Anna Velic